• De opleiding grootkeukenmedewerker heeft als doel om later op assistent niveau en in teamverband verschillende opdrachten te kunnen uitvoeren in de grootkeuken. Je leert voorbereidend werken (groenten snijden, ‘mise-en-place’), belegde broodjes maken, koken en er wordt eveneens aandacht besteed aan hygiëne, onderhoud en veiligheid.
  • De keukenpraktijk focust zich op het aanleren en inoefenen van methodes en technieken om later als werknemer te kunnen meedraaien in een grootkeuken van een ziekenhuis, rusthuis, restaurant, cateringbedrijf of in een broodjeszaak.
  • Grootkeukenmedewerker biedt tewerkstelling in grootkeukens en restaurants. Ook in cafetaria's en bij traiteurs vinden leerlingen een job.
  • In het vak 'complementaire vaardigheden' worden technieken voor brood- en banketbereidingen aangeleerd.

Lessentabel3e jaar4e jaar5e jaar
GASV5u5u5u
GASV-informatica1u1u1u
Creatieve Activiteiten1u----
Godsdienstleer2u2u2u
Lichamelijk Opvoeding2u2u2u
BGV: grootkeuken20u21u21u
CV: brood en banket1u1u1u