- Onze leerlingen worden opgeleid tot het beroep van bakkersgast. De leerkrachten begeleiden hen in het aanleren van technieken en vaardigheden die nodig zijn om het beroep onder de knie te krijgen. Doordat we als buitengewoon secundair onderwijs heel erg inspelen op de individuele noden van onze jongeren is de opdracht steeds afwisselend en uitdagend.
- In de opleidingsfase beginnen ze met eenvoudige cakes en broodbeslag om in de kwalificatiefase over te gaan naar het echte, verfijnde bakkerswerk. Na de opleiding kan je tewerkgesteld worden in een ambachtelijke of industriële brood-en banketbakkerij, tea-room of snackbar.
- In de complementaire vaardigheden wordt chocoladebewerking aangeleerd.
Lessentabel | 3e jaar | 4e jaar | 5e jaar |
GASV | 5u | 5u | 5u |
GASV-informatica | 1u | 1u | 1u |
Creatieve Activiteiten | 1u | -- | -- |
Godsdienstleer | 2u | 2u | 2u |
Lichamelijke Opvoeding | 2u | 2u | 2u |
BGV: brood- en banketbakkerij | 18u | 20u | 20u |
CV: chocoladebewerking | 3u | 2u | 2u |