• Onze leerlingen worden opgeleid tot het beroep van bakkersgast. De leerkrachten begeleiden hen in het aanleren van technieken en vaardigheden die nodig zijn om het beroep onder de knie te krijgen. Doordat we als buitengewoon secundair onderwijs heel erg inspelen op de individuele noden van onze jongeren is de opdracht steeds afwisselend en uitdagend.
  • In de opleidingsfase beginnen ze met eenvoudige cakes en broodbeslag om in de kwalificatiefase over te gaan naar het echte, verfijnde bakkerswerk. Na de opleiding kan je tewerkgesteld worden in een ambachtelijke of industriële brood-en banketbakkerij, tea-room of snackbar.
  • In de complementaire vaardigheden wordt chocoladebewerking aangeleerd.

 

Lessentabel3e  jaar4e jaar5e jaar
GASV5u5u5u
GASV-informatica1u1u1u
Creatieve Activiteiten1u----
Godsdienstleer2u2u2u
Lichamelijke Opvoeding2u2u2u
BGV: brood- en banketbakkerij18u20u20u
CV: chocoladebewerking3u2u2u