Grootkeukenmedewerker

De opleiding grootkeukenmedewerker heeft als doel om later op assistent niveau en in teamverband verschillende opdrachten te kunnen uitvoeren in de grootkeuken. 

Je leert voorbereidend werken (groenten snijden, ‘mise-en-place’), belegde broodjes maken, koken en er wordt eveneens aandacht besteed aan hygiëne, onderhoud en veiligheid.
 
De keukenpraktijk focust zich op het aanleren en inoefenen van methodes en technieken om later als werknemer te kunnen meedraaien in een grootkeuken van een ziekenhuis, rusthuis, restaurant, cateringbedrijf of in een broodjeszaak.

Grootkeukenmedewerker biedt tewerkstelling in grootkeukens en restaurants. Ook in cafetaria's en bij traiteurs vinden leerlingen een job. 

Lessentabel opleidingsfase
(2 jaar)
4de 5de
GASV 5u 5u 5u
GASV-informatica 1u 1u 1u
Creatieve Activiteiten 1u -- --
Godsdienstleer 2u 2u 2u
Lichamelijke Opvoeding 2u 2u 2u
BGV: grootkeuken 20u 21u 21u
CV: arbeidshygiëne 1u 1u 1u

In de complementaire vaardigheden worden technieken voor brood- en banketbereidingen aangeleerd.